Firminiai Bloknotai ir užrašų knygutės

Mūsų spaustuvėje Kaišiadoryse galite užsisakyti firminius bloknotus, plėšomų lapelių blokus bei užrašų knygutes minkštu arba kietu viršeliu. Bloknotai ir užrašų knygutės su logotipu ar kita įmonės atributika – praktiški ir reprezentatyvūs gaminiai. Siūlome:

  • Profesionalų ir greitą maketo parengimą.
  • Jūsų poreikiams pritaikytą bloknotų tipą, formatą bei apimtį.
  • Spausdinimą įvairiais tiražais nuo 1 vnt.
  • Spalvotą ir juodai baltą, dvipusę ir vienpusę spaudą.
  • Baltą (ofsetinį), gelsvą (knyginį), spalvotą ar perdirbtą (ekologišką) popierių.
  • Visus pospaudiminius darbus (parinkimą, paklijavimą, segimą, perforaciją, laminavimą, numeravimą...).

Mūsų spaustuvėje rasite visas firminių bloknotų bei užrašų knygučių gamybos paslaugas po vienu stogu. Žemiau smulkesnis šios produktų grupės aprašas. Jei turite klausimų ar norite pasikonsultuoti – kreipkitės, pasistengsime suteikti visą papildomą informaciją.

Bloknotai be viršelio - plėšomų lapelių blokai

Tai paprasčiausias bloknotų tipas su lengvai nuplėšiamais lapeliais. Įprastai kiekviename puslapyje atspausdinamas įmonės logotipas ir rekvizitai. Lapeliai gali būti su langeliais, linijomis, taškais ar visai be spaudos. Konstrukcijos tvirtumui lapeliai paklijuojami ant tvirtesnio popieriaus pagrindo. Pagrindas – papildoma vieta reklamai.

  • Formatas. Dažniausiai gaminami nuo 70x70 mm iki 148x210 mm formato bloknotai, tačiau dydžiui apribojimų nėra, pagaminsime ir kitų, Jums tinkamų, išmatavimų lapelius.
  • Apimtis. Tradiciškai gaminami 25, 50, 100... lapelių blokai.
  • Spalvingumas. Įprastai lapeliai spausdinami iš vienos pusės juodai balta (1+0) arba spalvota spauda (4+0). Jums pageidaujant spausdinti galime ir antrąją pusę.
  • Tiražas. Plėšomus užrašų lapelių blokus spausdiname nuo 1 vieneto.
  • Popierius.Dažniausiai gamybai naudojamas nestoras (80–90 g/m2) ofsetinis (baltas, neslidus) popierius, tačiau siūlome ir kitus storius, įvairių atspalvių spalvotą arba perdirbtą (ekologišką) popierių.

Žemiau surašytos A6 (148x105 mm), A5 (148x210 mm) ir A4 (210x297 mm) formatų vienpusių spalvotų (4+0) ir vienpusių nespalvotų (1+0) plėšomų lapelių blokų su 25 lapeliais gamybos kainos spausdinant ant 80 g/m2 ofsetinio (balto neslidaus) popieriaus. Maketo parengimas ir pristatymas kainuoja papildomai. Kainos pateiktos be PVM. Didesniems kiekiams kainas skaičiuojame individualiai.

A6 - 25 lapeliai 1 vnt. 5 vnt. 10 vnt. 20 vnt. 50 vnt. 100 vnt. 200 vnt. 500 vnt.
Spalvotas (4+0) 6 € 20 € 25 € 35 € 45 € 75 € 115 € 215 €
Nespalvotas (1+0) 5 € 15 € 20 € 25 € 30 € 45 € 90 € 175 €


A5 - 25 lapeliai 1 vnt. 5 vnt. 10 vnt. 20 vnt. 50 vnt. 100 vnt. 200 vnt. 500 vnt.
Spalvotas (4+0) 7 € 25 € 35 € 45 € 70 € 105 € 175 € 285 €
Nespalvotas (1+0) 5 € 20 € 25 € 30 € 40 €  80 € 135 € 245 €


A4 - 25 lapeliai 1 vnt. 5 vnt. 10 vnt. 20 vnt. 50 vnt. 100 vnt. 200 vnt. 500 vnt.
Spalvotas (4+0) 9 € 30 € 45 € 60 € 95 € 155 € 245 € 395 €
Nespalvotas (1+0) 7 € 25 € 30 € 35 € 70 € 115 € 195 € 345 €

Magnetiniai bloknotai

Šiame bloknotų tipe lapeliai užrašams paklijuojami tarpusavyje ir pritvirtinami prie magnetinio popieriaus, tokie bloknotai limpa prie visų metalinių paviršių, įprastai skirti klijuoti ant šaldytuvo. Lapeliai lengvai nuplėšiami, o pagrindas dažniausiai gaminamas didesnis už lapelius, taip sukuriant papildomą vietą spaudai (kalendoriui, nuotraukai, palinkėjimui ar reklamai).

Formatas. Dažniausiai gaminami nedideli iki A6 (148x105 mm) formato bloknotai.

Apimtis. Įprastai apimtis būna nedidelė 25 - 50 lapelių, siekiant išlaikyti mažą bloko svorį. Dažniausiai spauda vienpusė, spalvota (4+0) arba spalvota (1+0).

Tiražas. Bloknotus spausdiname nuo 1 vieneto.

Popierius.Dažniausiai gamybai naudojamas nestoras (80–90 g/m2) ofsetinis (baltas ir neslidus, todėl patogus rašymui) popierius. Bloknotus galime gaminti ir iš knyginio (gelsvo), spalvoto ar perdirbto popieriaus.

Bloknotai su apgaubiančiu viršeliu

Bloknotai su apgaubiančiu viršeliu – reprezentatyvūs gaminiai. Plėšomų lapelių blokas tvirtinamas prie pagrindo, kuris apgaubia bloknotą, taip sukuriama daugiau vietos reklaminei spaudai. Įprastai šie produktai gaminami kaip smulkios verslo ar reprezentacinės dovanos įvairių renginių ir konferencijų dalyviams. 

Formatas. Dažniausiai gaminami A6 (148x105 mm) arba A5 (148x210 mm) formato bloknotai, tačiau dydžiui apribojimai netaikomi, galime gaminti ir kitų matmenų produktus.

Apimtis. 25, 30, 50, 100... lapeliai (įprastai spausdinami iš vienos pusės). Viršelio priekis, vidinė ir galinė pusės – vieta reklamai.

Tiražas. Bloknotus spausdiname nuo 1 vieneto iki …

Popierius: Įprastai lapelių gamybai naudojamas nestoras (80–90 g/m2) ofsetinis (baltas ir neslidus, todėl patogus rašymui), knyginis (gelsvas), spalvotas arba perdirbtas popierius. Viršelis gaminamas iš tvirtesnio (~250 g/m2) gramatūros grafinio kartono.

Spirale rištos užrašų knygutės - bloknotai

Spirale rištos užrašų knygutės tvirtos ir patogiai vartomos, tai didžiausias šio įrišimo privalumas, esant poreikiui, lapeliai gali būti ir nesunkiai išplėšiami. Kiekviename puslapyje gali būti atspausdinamas įmonės logotipas ir rekvizitai. Lapeliai gali būti su langeliais, linijomis, taškais ar visai be spaudos. Priekinis ir galinis viršeliai – papildoma vieta reklamai, šūkiui, rekvizitams. Tai praktiškas ir reprezentatyvus gaminys.

Formatas. Dažniausiai gaminamos A6 (148x105 mm) arba A5 (148x210 mm) formato užrašų knygutės, tačiau dydžiui apribojimų nėra, galime gaminti ir kitų matmenų produktus, knygutes rišti per trumpąją arba per ilgąją kraštines.

Apimtis. 25, 30, 50, 100... lapeliai, atspausdinti iš vienos arba abejų pusių + priekinis ir galinis viršeliai.

Tiražas. Užrašų knygutes spausdiname nuo 1 vieneto iki …

Popierius: Įprastai lapelių gamybai naudojamas nestoras (80–90 g/m2) ofsetinis (baltas ir neslidus, todėl patogus rašymui), knyginis (gelsvas), spalvotas arba perdirbtas popierius. Viršelis gaminamas iš tvirtesnio (~250 g/m2) gramatūros grafinio kartono ir papildomai dengiamas laminatu.

Klijuotos užrašų knygutės minkštais viršeliais

Šio produkto struktūra artima knygų minkštais viršeliais struktūrai. Skirtingai nuo bloknotų su viršeliu, šių užrašų knygučių lapeliai nėra plėšomi. Viršelis – pagrindinė reprezentacinė vieta. Tokios užrašų knygutės dažniausiai užsakomos mokslų įstaigų kaip dovana studentams mokslų baigimo ar kitų švenčių progomis. Lyginant su rišimu spirale tai mažiau praktiškas, tačiau reprezentatyvesnis užrašinių tipas.

Formatas. Dažniausiai gaminamos A6 (148x105 mm) arba A5 (148x210 mm) formato užrašų knygutės, tačiau dydžiui apribojimų nėra, galime gaminti ir kitų matmenų produktus, knygutes rišti per ilgąją arba per trumpąją kraštines.

Apimtis. 25, 30, 50, 100... lapeliai, atspausdinti iš vienos arba abejų pusių + priekinis ir galinis viršeliai.

Tiražas. Užrašų knygutes spausdiname nuo 1 vieneto iki …

Popierius: Įprastai lapelių gamybai naudojamas nestoras (80–90 g/m2) ofsetinis (baltas ir neslidus, todėl patogus rašymui), knyginis (gelsvas), spalvotas arba perdirbtas popierius. Viršelis gaminamas iš tvirtesnio (~250 g/m2) gramatūros grafinio kartono ir papildomai dengiamas laminatu. (iš vienos pusės).

Užrašų knygutės kietais viršeliais

Tai tvirto įrišimo knyga su kietu viršeliu, tinkama kasdieniam naudojimui. Užrašų knygutės puslapiai ir viršelis ruošiamas individualiai, pradedant dizainu, spalva, logotipais ir baigiant Jūsų rekvizitais, šūkiais ir kitais užrašais. Siūlome konkrečiai Jums arba Jūsų įmonei pritaikytus gaminius. Užrašų knygutės kietais viršeliais dažniausiai užsakomos kaip originali ir praktiška verslo arba asmeninė dovana.

Formatas. Dažniausiai gaminamos A6 (148x105 mm) arba A5 (148x210 mm) formato užrašų knygutės, tačiau dydžiui apribojimų nėra, galime gaminti ir kitų matmenų produktus, knygutes rišti per ilgąją arba per trumpąją kraštines.

Apimtis. 50, 100, 150, 200, 300 psl... lapeliai spausdinami iš abiejų pusių. Knygos viršelis ir priešlapiai – pagrindinė vieta įmonės reklamai arba asmeniniams pasveikinimams.

Tiražas. Užrašų knygutes spausdiname nuo 1 vieneto iki …

Popierius: Įprastai lapelių gamybai naudojamas nestoras (~90 g/m2) ofsetinis (baltas ir neslidus, todėl patogus rašymui), knyginis (gelsvas) arba perdirbtas popierius. Viršelio gamybai naudojamas storas 2mm knyginis kartonas, kuris papildomai aptraukiamas laminatu padengtu popieriumi.

Bloknotų bei užrašų knygučių gamybos etapai ir kainos

Bloknotų ir užrašų knygučių gamyba skirstoma į du pagrindinius etapus: leidinio paruošimą spaudai ir spaudos bei apdailos darbus.

Paruošimas. Pirmajame, leidinio paruošimo spaudai etape suderinamas dizainas ir parengiamas kompiuterinis leidinio maketas. Siūlome profesionalias bloknotų ir užrašų knygelių maketavimo paslaugas. Šio etapo darbų kainą vertiname individualiai, atsižvelgdami į maketo sudėtingumą.

Gamyba. Antrojo, knygų spausdinimo ir knygų įrišimo darbų etapo kaina tiesiogiai priklauso nuo leidinio dydžio, apimties ir naudojamų medžiagų pasirinkimo. Šio etapo kainai įvertinti mums reikės tokių duomenų:

  • Bloknoto ar užrašų knygutės tipas.
  • Formatas. Leidinio išmatavimai milimetrais.
  • Apimtis. Leidinio puslapių skaičiaus.
  • Tiražas. Užsakomų vienetų skaičius.
  • Popierius. Kokios medžiagos naudojamos gamybai.

Turėdami aukščiau išvardintus duomenis galėsime tiksliai įvertinti darbų kainą ir trukmę. Jei nesate tikri dėl kažkurių duomenų – drąsiai kreipkitės, padėsime išsirinkti optimalų variantą.

Bloknotų ir užrašų knygelių maketavimas

Firminių bloknotų, plėšomų užrašų lapelių ar užrašų knygelių maketus galite parengti patys arba šį darbą patikėti mums.

Kurdami bloknoto ar užrašų knygelės su logotipu maketą patys – nepamirškite padaryti bent 2 mm užlaidas ir turimą vaizdą konvertuoti į PDF formatą su CMYK spalvų nustatymu. Jei nesate profesionalus maketuotojas – nesirūpinkite, atsiųskite turimą vaizdą bet kurioje programoje – kartu peržiūrėsime, ką reikėtų patobulinti ar pakeisti, kad galutinis vaizdas atitiktų Jūsų sumanymą ir visus techninius parametrus.

Jeigu maketo kūrybą norite patikėti mums – atsiųskite informaciją, kurią norite patalpinti gaminyje: tekstą, nuotraukas, paveikslėlius. Nepamirškite aprašyti ir galutinio vaizdo pageidavimų, jei turite, prisekite ir Jums patinkančius pavyzdžius. Kuo tiksliau apibrėšite norus, tuo lengviau bus pasiūlyti tinkamą maketą.

Maketavimo ir dizaino darbų kainą vertiname individualiai, atsižvelgiame į maketo sudėtingumą. Maketo paruošimo kaina nepriklauso nuo užsakomo tiražo dydžio, t. y. užsakant 5 arba 500 firminių bloknotų ar užrašų knygelių paruošimo kaina bus ta pati. Smulkesnis paslaugos aprašas: maketavimas ir dizainas. Žemiau keletas standartizuotų bloknotų lapelių pavyzdžių.