Reklaminių ir informacinių plakatų bei afišų gamyba. Maketavimas ir spausdinimas.

  • Plakatų ir afišų spausdinimas nuo 1 vieneto.
  • A0 - A4 dydžių gamybos kainos.
  • Galime profesionaliai parengti kompiuterinį maketą.
  • Užsakymas internetu, pristatymas visoje Lietuvoje.

Mūsų spaustuvėje Kaišiadoryse galite užsisakyti plakatus ar afišas. Gaminame reklaminius, renginių viešinimo, paslaugų ir produktų pristatymo, mokomuosius, fotografinius, politinės agitacijos ir kitus plakatus. Spausdiname įvairių dydžių afišas nuo A4 iki A0 ar dar didesnio formato. Esant poreikiui, plakatus padengiame laku arba laminatu. Jei neturite kompiuterinio maketo, mes jį parengsime.

Atkreipiame dėmesį, kad plakatus spausdiname ne tik dideliais, bet ir mažais tiražais. Nesvarbu ar jums reikia kelių tūkstančių reklaminių plakatų prekės pristatymui, ar dvidešimt afišų parodos anonsavimui, gal tereikia vieno vienintelio, ar kelių vienetų skelbimų lentai. Mes galime jums padėti, plakatus spausdiname nuo 1 vnt.

Žemiau smulkesnis plakatų aprašas. Jei turite klausimų ar norėtumėt pasikonsultuoti, visada galite susisiekti su mumis, pasistengsime atsakyti į klausimus ir padėti išsirinkti optimalų variantą.

Plakatų ir afišų gamybos kainos

Plakatai ir afišos gali būti laminuoti arba ne. Laminuoti plakatai bus ilgaamžiškesni, atsparesni drėgmei, sutepus – lengvai nusivalys. Laminatas gali būti blizgus arba matinis. Blizgus laminatas pagyvina spalvas, matinis – neturi blizgesio ir veikia daugiau kaip apsauginis sluoksnis.

Norint lauko sąlygoms pritaikyti A2, A1, A0 ar didesnius plakatus ekonomiškiau juos spausdinti ant tento ar plastiko nei ant popieriaus dengto laminatu, todėl šiems dydžiams laminavimo nesiūlome.

Žemiau surašytos skirtingų dydžių plakatų gamybos kainos, spausdinant iki 100 vienetų ant standartinio 200 g/m2 kreiduoto popieriaus. Maketo parengimas ir pristatymas kainuoja papildomai. Kainos pateiktos be PVM. Didesniems kiekiams kainas skaičiuojame individualiai.

A4 (210x297 mm) 1 vnt. 5 vnt. 10 vnt. 20 vnt. 30 vnt. 50 vnt. 100 vnt.
Nelaminuotas plakatas 5 € 7 € 8 € 10 € 13 € 18 € 27 €
Laminuotas plakatas 6 € 10 € 12 € 15 € 19 € 25 € 39 €


A3 (297x420 mm) 1 vnt. 5 vnt. 10 vnt. 20 vnt. 30 vnt. 50 vnt. 100 vnt.
Nelaminuotas plakatas 6 € 8 € 10 € 15 € 19 € 30 € 39 €
Laminuotas plakatas 7 € 12 € 15 € 23 € 29 € 42 € 59 €


A2 (420x594 mm) 1 vnt. 5 vnt. 10 vnt. 20 vnt. 30 vnt. 50 vnt. 100 vnt.
Nelaminuotas plakatas 7 € 25 € 35 € 55 € 69 € 95 € 175 €


A1 (594x840 mm) 1 vnt. 5 vnt. 10 vnt. 20 vnt. 30 vnt. 50 vnt. 100 vnt.
Nelaminuotas plakatas 10 € 35 € 55 € 89 € 119 € 175 € 295 €


A0 (840x1190 mm) 1 vnt. 5 vnt. 10 vnt. 20 vnt. 30 vnt. 50 vnt. 100 vnt.
Nelaminuotas plakatas 15 € 55 € 89 € 145 € 195 € 295 € 495 €

Plakatų ir afišų maketavimas

Reklaminių ar informacinių plakatų maketą galite parengti patys arba šį darbą patikėti mums.

Kurdami afišos ar plakato maketą patys – nepamirškite padaryti bent 2 mm užlaidas ir turimą vaizdą konvertuoti į PDF formatą su CMYK spalvų nustatymu. Jei nesate profesionalus maketuotojas – nesirūpinkite, atsiųskite turimą vaizdą bet kurioje programoje – kartu peržiūrėsime, ką reikėtų patobulinti ar pakeisti, kad galutinis vaizdas atitiktų Jūsų sumanymą ir visus techninius parametrus.

Jeigu maketo kūrybą norite patikėti mums – atsiųskite informaciją, kurią norite patalpinti gaminyje: tekstą, nuotraukas, paveikslėlius. Nepamirškite aprašyti ir galutinio vaizdo pageidavimų, jei turite, prisekite ir Jums patinkančius pavyzdžius. Kuo tiksliau apibrėšite norus, tuo lengviau bus pasiūlyti tinkamą maketą.

Maketavimo ir dizaino darbų kainą vertiname individualiai, atsižvelgiame į turinio apimtį, nuotraukų skaičių, maketo sudėtingumą, ar reikalinga teksto korektūra. Leidinio paruošimo kaina nepriklauso nuo užsakomo tiražo dydžio, t. y. užsakant 5 arba 5000 afišų paruošimo kaina bus ta pati. Smulkesnis paslaugos aprašas: maketavimas ir dizainas.

Plakatų spausdinimo techninės galimybės

Tiražas. Mūsų spaustuvėje Kaišiadoryse galite užsisakyti tokį tiražą, kokio Jums iš tiesų reikia, esame lankstūs, atspausdinsime tiek 5 000, tiek ir 10 vienetų. Plakatų ir afišų spaudinimo būdą lemia užsakomų vienetų skaičius: maži tiražai gaminami skaitmena, o didesni ofsetu. Apskritai, kuo didesnį tiražą užsakote, tuo vieno plakato kaina mažesnė, tačiau bendra suma vis tiek šiek tiek didėja. Galite drąsiai kreiptis į mus, nepriklausomai nuo to, kiek afišų Jums reikia. Spaudos būdą pritaikysime Jums, ne atvirkščiai.

Formatas. Tradiciškai renkantis plakatų - afišų dydį naudojamas A tipo formatas (lentutė žemiau). Galime atspausdinti ir kitų dydžių plakatus, jei reikia, tiražą išskaidyti dalimis. Kitaip tariant, galime pagaminti 10 vnt, didesnio formato plakatų, o likusį tiražą atspausdinti mažesniu, tuo pačiu ir pigesniu variantu. Apskritai, kuo didesnis formatas, tuo brangiau kainuoja jį pagaminti.

A5 148x210 mm
A4 210x297 mm
A3 297x420 mm
A2 420x594 mm
A1 594x840 mm
A0 840x1190 mm

Popierius: Dažniausiai plakatų ir afišų gamybai naudojamas kreiduotas (slidus) popierius. Nuotraukos ir įvairūs grafiniai elementai, atspausdinti ant šios popieriaus rūšies, atrodo ryškesni ir spalvingesni. Standartinis popieriaus storumo pasirinkimas yra ~200 g/m2. Mažesnė gramatūra dažniausiai naudojama dideliems tiražams, siekiant sumažinti išlaidas popieriui. Kreidinis popierius gali būti blizgus arba matinis.

Tausojantiems gamtą siūlome naudoti perdirbtą popierių. Esant poreikiui, afišas galima atspausdinti ant lipnaus popieriaus, taip išsprendžiant tvirtinimo klausimą. Platesnė informacija: popierius ir popieriaus gaminiai.

Papildomi sumanymai. Gamindami plakatus ir afišas juos galime padengti laminatu. Laminuotas produktas bus ilgaamžiškesnis, mažiau susidėvės, bus tinkamesnis naudoti lauko sąlygomis. Plakatus ir afišas dažniausiai laminuojame iš abejų pusių, taip nuo drėgmės apsaugomas viduje esantis popierius. Laminatas gali būti blizgus arba matinis. Blizgus laminatas pagyvina spalvas, bet suteikia blizgesio, matinis – neturi blizgesio ir veikia daugiau kaip apsauginis sluoksnis.

Norint pagaminti nuplėšiamas plakatų dalis, lapai perforuojami, kitaip tariant, padaromas įspaudas, kuris leidžia lengvai nuplėšti norimą dalį. Kirtimu galima pagaminti įvairiausių formų afišas, o skylučių išmušimas praverčia kabinant plakatus, kur nėra pagrindo, pavyzdžiui, pririšant juos prie palapinės karkaso. Platesnė informacija: knygų įrišimas ir pospaudiminiai darbai.

Plakatų ir afišų gamybos trukmė ir pristatymas

Dažniausiai nedidelių tiražų (iki 100 vnt.) gamybai užtenka 1-3 darbo dienų, didesni tiražai gaminami kiek ilgiau. Įprastai kompiuterinio maketo parengimui ir derinimui reikėtų skirti 1–3 darbo dienas. Konkretus terminas priklauso nuo darbų apimties ir spaustuvės apkrovimo konkrečiu metu. Esant poreikiui ir tariantis atskirai, darbus stengiamės paskubinti.

Plakatus ir afišas atsiimti galite patys atvykę į mūsų spaustuvę Kaišiadoryse, arba juos galime išsiųsti Jūsų nurodytu adresu (visoje Lietuvoje). Siuntimas kurjeriu (su įteikimu į rankas) kainuoja ~6 eurus. Atsiskaityti už paslaugas galite grynais (jei atvykstate pas mus), kitu atveju atsiunčiame sąskaitą, kurią apmokėti galite bankiniu pavedimu.